Istorijat
Nagrada Biznis PartnerRegionalna nagrada Biznis partner ustanovljena je pre 25 godina u želji da se afirmišu najbolje kompanije i institucije iz regiona. 

Specifičnost nagrade i posebna čast za njene dobitnike je u činjenici da kompanije same biraju i ocenjuju svoje poslovne partnere za koje smatraju da ispunjavaju određene kriterijume. 

Nagrada ima regionalni karakter i namenjena je svim kompanijama iz zemalja u regionu (Slovenija, Austrija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Albanija, Severna Makedonija, Bugarska, Grčka, Kipar, Turska), bez obzira na delatnost, veličinu i oblik vlasništva. 

Sveobuhvatan, iscrpan i analitičan metod izbora laureata, od nominacije do konačne odluke, uz angažovanost velikog broja kompanija i institucija, štampanih i elektronskih medija, poslovnih asocijacija i udruženja, podstiče stvaranje novih partnerstava i uspostavljanja bolje poslovne saradnje u Regionu, a na širem nivou i unapređenje poslovne i investicione klime, kao i bržeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta.
Dobitnici ove nagrade, koja je tokom godina postala prestižno poslovno, stručno i javno priznanje, su najbolje kompanije i institucije koje su u svom poslovanju postigle zavidan nivo, prihvatajući i striktno primenjujući osnovni moto – U biznisu kao i u životu najvažniji je partner.