Saopštenja za medije
Svečana ceremonija dodela Regionalne nagrade BIZNIS PARTNER 2017 održana je u Hotelu Crowne Plaza Beograd u sredu, 07. juna 2017.
Pod sloganom „U biznisu, kao i u životu najvažniji je partner“ kompanija Mass Media International tradicionalno dodeljuje nagradu Biznis Partner već 23 godine,  sa istim  ciljem, da skrene pažnju javnosti i promoviše kompanije i institucije koje u svom poslovanju neguju dobre poslovne običaje, vode računa o društvenoj zajednici, poštuju ekološke norme...

Specifičnost nagrade i posebna čast za njene dobitnike je u činjenici da kompanije same biraju i ocenjuju svoje poslovne partnere za koje smatraju da ispunjavaju određene kriterijume. 
Sveobuhvatan, iscrpan i analitičan metod izbora laureata, od nominacije do konačne odluke, uz angažovanost velikog broja kompanija i institucija, štampanih i elektronskih medija, poslovnih asocijacija i udruženja, podstiče stvaranje novih partnerstava i uspostavljanja bolje poslovne saradnje u Regionu, a na širem nivou i unapređenje poslovne i investicione klime, kao i bržeg ekonomskog povezivanja i prosperiteta.

Regionalna nagrada BIZNIS PARTNER namenjena je svim poslovnim subjektima iz zemalja u regionu /Slovenija, Mađarska, Rumunija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora, Albanija, Makedonija, Bugarska, Grčka, Kipar, Turska/ bez obzira na delatnost, veličinu i oblik vlasništva što obezbeđuje uslove da se male i srednje kompanije takmiče sa velikim biznisom.

Svečana ceremonija dodele Regionalne nagrade "Biznis Partner" je prilika da se na jednom mestu tradicionalno okupe brojni ugledni privrednici, članovi diplomatskog kora, ličnosti iz javnog i kulturnog života regiona, kao i predstavnici velikog broja medija. 

Na kraju svečane ceremonije posebna nagrada BEST PARTNER 2017 dodeljuje se kompaniji koja je zavredila epitet najboljeg partnera na osnovu tajnog glasanja ovogodišnjih laureata.

Nagrade Regionalni Biznis Partner 2017 dodeljene su jednoj najboljoj kompaniji iz zemalja Regiona, a to su:
Poslovna Grupa Impol Slovenija, BDI-BioEnergy International AG Austrija, Končar Elektroindustrija d.d., Hrvatska, MOL Group Mađarska, Plantaže Crna Gora, Igman Bosna i Hercegovina, Grupacija Zegin Makedonija, Esot-Invest Slovenija, Hellenic Petroleum Group Grčka i Dacodasoft Rumunija.


Dodeljene su specijalne nagrade:

Biznis ličnost jugoistočne Evrope za 2017 godinu je gospodin Blagoje Mahandžiski, predsednik Grupacije Zegin iz Makedonije.
Ime gospodina Blagoja Mehandžiskog je sinonim za višegodišnji uspešan rad, nesebično donatorstvo vredno 15 miliona eura, efikasnost u organizovanju i veština u donošenju strateških odluka kroz sposobnost da prepozna trenutak aktuelnih promena na tržištu i efikasno reaguje preduzimajući značajne korake u cilju razvoja Grupacije Zegin. Izuzetan primer makedonskog, srpskog i regionalnog poslovnog uspeha u kreiranju snažnog i dinamičnog privrednog sistema, aktivna svest o društvenoj odgovornosti te angažman u korist šire društvene dobrobiti implementirane u poslovnu i životnu filozofiju.

Telekom Srbija je ovogodišnji laureat BIZNIS PARTNER PLUS za iskazan najviši stepen društvene odgovornosti i brige o lokalnoj zajednici.
Biznis Partner Extra 2017 - Opstina Inđija dobitnik je nagrade za poseban doprinos stabilizaciji poslovne klime i razvoju poslovne saradnje u regionu.
Kompanija Tarkett je za pokazanu izuzetnu ekološku svest i brigu o zaštiti životne sredine nagrađena kao EKO-Biznis Partner 2017.
Ekonomski fakultet Sveučilišta u Osijeku kao najbolja obrazovna institucija u regionu jugoistočne Evrope dobitnik je nagrade EDU BIZNIS PARTNER 2017 za izrazit doprinos u edukaciji i usavršavanju znanja i veština menadžera.
Nagrade Biznis Partner Special 2017 dodeljene su kompaniji „8. mart“d.o.o., Subotica za iskazan najviši stepen profesionalnosti i etičnosti u dugogodišnjem uspešnom poslovanju i Agent Plus Group, Beograd za iskazanu tržišnu konkurentnost i najviši stepen kvaliteta usluga i zadovoljstvo korisnika.
Biznis Partner Special 2017 primila je Ambasada Crne Gore u Beogradu za poseban doprinos stabilizaciji tržišta i razvoju poslovne saradnje biznis zajednice zemalja Regiona.
Nagrade Media Biznis Partner 2017 dodeljene su medijskim kućama koje su dale izrazitu podršku poslovnim subjektima u Regionu, a to su: RTV Pink, Ringer Axel Springer, N1 Hrvatska, RTS-TV emisija Žikina šarenica, KOPERNIKUS CABLE NETWORK – TV „K::CN“.

Laureati Biznis Partner 2017 su najbolje kompanije iz različitih privrednih oblasti registrovane na teritoriji Republike Srbije: CBS (CBRE Group), Institut Mihajlo Pupin, Meggle Srbija, Pharma Swiss, Baumit Serbia, Elektrovat, Bom Trade, FlyFly Travel, IGB Automotive, Zlatiborac, Satelit Premium Group, Najevropljanin, Newpress, Standard Logistika, Vega Valjevo, Inmold plast, Natura Trade, Visan, Pan Ledi, Printing Line i Umetnička livnica Braća Jeremić.Milivoje Radovanović, generalni direktor Mass Media International
Reginalna nagrada “Biznis Partner” je potvrda poslovne izuzetnosti
„Kada smo, pre 23 godine, ustanovili nagradu BIZNIS PARTNER za poslovnu izvrsnost, etičnost i odgovornost, činilo mi se najtežim da uverim i druge partnere koliko je bitna činjenica to što kompanije same predlažu i ocenjuju svoje poslovne partnere za koje veruju da zadovoljavaju utvrdjene ozbiljne kriterijume.
Srećan sam što smo u protekle dve decenije u tome uspeli, a to potvrđuje činjenica da je BIZNIS PARTNER zaživeo u regionu i da je veliki broj kompanija i institucija iz zemalja u Regionu zasluženo dobilo ovu prestižnu nagradu.

Svim LAUREATIMA 2017 upućujem najiskrenije čestitke.
A, BIZNIS PARTNER će i u narednim godinama nastaviti da istražuje, analizira, rejtinguje, potvrdjuje, nagrađuje i skreće pažnju javnosti na sve vas koji verujete da je u biznisu, kao i u životu, najvažniji partner!