Press release
Dvadeset i peta svečana ceremonija dodele nagrade Biznis Partner održana je 6. novembra 2019. u Hotelu Crowne Plaza u Beogradu.

Pre dvadeset pet godina (1995) pod motom „U biznisu, kao i u životu, najvažniji je partner“ kompanija Mass Media ustanovila je nagradu BIZNIS PARTNER sa ciljem da skrene pažnju javnosti i promoviše kompanije i institucije koje se u svom poslovanju rukovode visokim profesionalnim standardima, čvrstim etičkim normama, društvenom odgovornosti, poštovanju zaposlenih i odličnim poslovnim rezultatima.

Za proteklih 25 godina mnoge od ovih kriterijuma je tržište postavilo kao standard koji svaka kompanija mora da ispunjava za uspešno poslovanje.

Međutim, nagradu BIZNIS PARTNER čini drugačijom, posebnom i prestižnom činjenica da kompanije same predlažu i ocenjuju svoje poslovne partnere za koje veruju da, i pored svih uvedenih standarda, na poseban način neguju dobre poslovne običaje, poštuju poslovnu etiku i moral, uvažavaju svoje partnere, klijente, potrošače i zaposlene, daju primer društvenog i ekološki odgovornog ponašanja.

Svečanosti je, tradicionalno, prisustvovao veliki broj zvanica, a to su laureati i njihovi gosti, brojni ugledni privrednici, predstavnici vlade, članovi diplomatskog kora, uvažene ličnosti iz javnog i kulturnog života u regionu i predstavnici velikog broja medijskih kuća.

Laureati za 2019. godinu su: Kraš d.d. Hrvatska, Željeznička Infrastruktura Crne Gore - AD Podgorica, MOL Group Mađarska, IGB Automotive Comp d.o.o. Inđija, TESTER-AL d.o.o., Jagodina, BEOHEMIJA d.o.o. Beograd, Grupacija A Hoteli, SPG-FLEX International d.o.o. Beograd, Specijalna bolnica za rehabilitaciju “Banja Koviljača“, ZLATIBORAC d.o.o., Beograd, Standard Logistic d.o.o., Express Trans d.o.o., Novi Sad, VIATRUCKER d.o.o. Beograd, PressKosmajTurist Štamparija, Umetnička livnica Voždovac – Braća Jeremić.

Dodeljene su specijalne nagrade:
Biznis Partner Plus 2019, za najviši stepen društvene odgovornosti i brige o lokalnoj zajednici, NELT Group.
Eko Biznis Partner 2019, za izuzetnu ekološku svest i brigu o zaštiti životne sredine, NOBEL Corporation Mostar.
DIGITAL Biznis Partner 2019, za tržišnu izvrsnost u unapređenju digitalnih usluga, kompanija Telekom a.d. Srbija.
TEHNOLOGY Biznis Partner 2019 kompaniji Comtrade Distribution Beograd za najbolji srpski brend - TESLA.
Edu Biznis Partner 2019, za izvrsnost u savremenom visokom obrazovanju, nagrađen je Univerzitet Sigidunum, a za doprinos u edukaciji i usavršavanju znanja i veština menadžera Gordana Nikolić i Poslovna Akademija Rijeka.
Trayal Korporacija iz Kruševca je dobitnik nagrade Biznis Partner Innovative 2019 za najbolji inovativni projekat.
Biznis Partner Extra 2019, za poseban doprinos razvoju poslovne saradnje i privlačenju novih investicija, CSEBA – Kineska poslovna asocijacija Jugoistočne Evrope.
PORT SERVICES Biznis Partner 2019, za izuzetnost kvaliteta usluga u pomorskom i intermodalnom transport, LUKA BAR A.D.
Biznis Partner Support dodeljuje se lokalnoj samoupravi za razvoj infrastrukture i podršku u realizaciji novih investicionih projekata, a za 2019 godinu to je Općina Krapinske Toplice, Zagorska županija, Hrvatska.
Biznis Partner IT 2019 za izuzetan doprinos tehničko-tehnološkom razvoju i unapređenje tržišta primenom naprednih inženjerskih nauka i struka dodeljen je Savezu inženjera i tehničara Srbije.
Biznis Partner ADVERTISING 2019, za najnaprednija rešenja i strategije u oblasti oglašavanja, FORUM SOFTWARE d.o.o. Beograd.
Muzej savremene umetnosti Beograd primio je nagradu Biznis Partner Special 2019 za doprinos razvoju oblasti kulture i podršku umetničkom stvaralaštvu.

Media Biznis Partner za 2019 su PINK, najbolja komercijalna televizija u Jugoistočnoj Evropi, LIDER MEDIA Zagreb, Magazin Biznis&Finansije, Poslovni radio “poslovniFM”, Zagreb.

Na kraju svečane ceremonije , tradicionalno je dodeljena jedna, izuzetna i posebna, nagrada BEST PARTNER Award 2019. Zvanice su imale ekskluzivno pravo da putem ankete tajnim glasanjem izaberu kompaniju/instituciju za koju smatraju da je BEST PARTNER 2019.
BEST PARTNER Award 2019 ponela je kompanija Comtrade Distribution za najbolji srpski brend TESLA.


Četvrtina veka nagrade BIZNIS PARTNER

Uvek je izazov proceniti da li je za pravu ideju došao i pravi trenutak, a kada tržište verifikuje ideju i trenutak, ne izostaje i uspešna realizacija. Ta ideja danas vredi hiljade susreta najuspešnijih privrednika, stotine poslovnih analiza po svim ekonomskim parametrima, preko osam stotina dodeljenih nagrada za partnerstva, za poštovanje prirodnih principa kao što su marljivost, posvećenost, jednostavnost, inovativnost, međuzavisnost od strane menadžera, upravnih odbora, lidera.

Ta ideja se, i danas isto zove: Biznis Partner. I, živi u istoj misiji: “U biznisu, kao i u životu, najvažniji je partner!”

Uspešni u biznisu i jesu samo oni koji su uporni i koji veruju. Upravo takve afirmišemo već četvrtinu veka, i upravo oni su zaslužni što je nagrada Biznis Partner tokom godina postala prestižno poslovno, stručno i javno priznanje za najbolje kompanije i institucije iz zemalja u Regionu koje su u svom poslovanju iskazale stabilnost, inovativnost, pouzdanost, spremnost da prate promene koje nameće savremeno tržište i izazov da budu bolji i brži od konkurencije.